Home
Dorpspamflet Agenda Fietsroutes Organisaties
Handelaars Tour

 

We vertrekken op de Grote Markt, fietsen de Zoutstraat naar beneden. Bij het tweede kruispunt fietsen we links de Rijschoolstraat af, volgen deze weg, steken enkele kruispunten over, volgen de Montenakenweg tot aan de Belgische Fruitveiling.

(*) Aan de veiling keren we terug en slaan de eerste straat links af, volgen de Ziekerenweg, slaan rechts de Perzikstraat in. Bij het bereiken van de Halmaalweg (*) volgen we deze links richting Velm. Bij het binnenkomen van Halmaal draaien we rechts de Leeuwerweg op, fietsen onder de spoorweg richting Tiensesteenweg. Hier fietsen we naar rechts om vijftig meter verder de straat over te steken.

Tussen twee huizen door gaat het richting Wilderen. We volgen de Leeuwerweg tot op de Wilderenlaan waar we rechts afdraaien om voorbij de kerk op het volgende kruispunt richting Duras op te zoeken. Langs de Galgenstraat (*) fietsen we naar Duras. In het dorp draaien we rechts af om via de Duraslaan voorbij het kasteel links af te draaien. Na de Langberg bereiken we Gorsem-dorp. Hier fietsen we naar rechts, door Gorsem, om even verder voor het Opzoekingscentrum (*) te fietsen.

Even verder tegenover de sporthal fietsen we links de Zonnebloemlaan in. Deze blijven we volgen tot we aan een rond punt komen. We draaien even mee om dan recht voor ons de Nonnentaplaan op te fietsen. We blijven alsmaar recht aanhouden tot we de Diestersteenweg bereiken. Hier fietsen we links het fietspad op en komen langs de Tuinbouwschool (*).

Op het volgende kruispunt steken we de Diestersteenweg over richting Melveren-centrum. Het volgende rond punt steken we over en fietsen langs de Terbiestweg tot het volgende rondpunt om hier links af te draaien, voorbij het kasteel.
Deze weg (Keelstraat) blijven we volgen. We steken de Omleidingsweg over. Wat verder draaien we links mee met de weg en blijven deze volgen dat juist voor de spoorweg rechts de Alkerweg opdraaien. Deze weg blijven we steeds volgen. Op de Nachtegaal gekomen draaien we naar rechts en steken over aan de lichten. Na een bocht fietsende rechts de Stokstraat in. Deze blijven we geruime tijd volgen. Aan de feestzalen "De Mutsaerd" (Kasteelstraat) draaien we rechts mee, volgen
de d'Oyenstraat tot we op de grote weg komen. Hier slaan we rechts af (Zepperen-Dorp). Aan de kerk slaan we rechts in en fietsen langs de Driesstraat. Aan de lichten steken we over.

Op het volgende kruispuntje draaien we naar links naar Boutershoven. Na een flinke rechtse draai komen we op een viersprong en draaien hier links, de Groenstraat om even verder rechts de Nijverheidslaan op te draaien. Het volgende kruispunt steken we links over, de Rellestraat in, om zo de Tongersesteenweg te bereiken. Hier fietsen we naar rechts voorbij de Veiling Haspengouw. Even voorbij de veiling moeten we naar links oversteken en de Oude Tongersebaan volgen. (*) Deze weg blijven volgen, steken een viersprong over om langs de Grote Straat, de Geelstraat te bereiken.

Op de Vliegveldlaan gekomen slaan links af, volgen even het fietspad om aan de kapel van de Spikboom rechts rechts de Tomstraat in te slaan. Deze blijven we volgen, passeren enkele kruispunten tot we even voorbij de Tom, de Romeinse weg bereiken. Daar slaan we rechts af en volgen deze weg tot op de Luikersteenweg. Vervolgens steken we de Luikersteenweg over en vervolgen onze weg langs de Romeinse weg, steken de Borgwormsesteenweg over, fietsen over een kruispuntje, om aan het vliegveld links af te draaien. Hier volgen we de Oude Borgwormsesteenweg tot we de Borgwormsesteenweg terug bereiken. Deze blijven we volgen naar rechts.

Even verder draaien we rechts richting Kerkom. We fietsen voorbij het kasteel naar het dorp toe en draaien rechts over de brug. Het volgende kruispunt steken we over. Wat verder wordt de Naamsesteenweg overgestoken en fietsen we voorbij de brouwerij. Deze ruilverkavelingsweg blijven we volgen, steken een viersprong over , fietsen door een holle weg. Aan het fruitbedrijf Hayen steken wij over en volgen een asfaltweg , draaien rechtsaf, volgen richting "Centrum" door Rochendaal. We fietsen achter de bedrijven Intradal, tot we langs de snelweg uitkomen op de Halmaalweg. Hier slaan we rechts af en fietsen we terug naar het centrum.

(*) één bord

Hosting & Design || Yappa